Lehtikuusi terassilauta 28x120x3000 SHP Sileä

7,90 

/JM (7.9 €/JM)

Luontaisesti kestävä lehtikuusi terassilauta 28x120x3000 harmaantuu kauniin harmaaksi.

Myymäläsaatavuus

Uusikaupunki: 30 JM

Tilapäisesti loppu varastosta

Tuotetunnus: 4005-30 Osasto:

Lehtikuusi on luonnon oma kestopuu ilman lisättyjä kemiallisia aineita. Lehtikuusi on luontaisesti lahonkestävä ja se perustuu isoon sydänpuun osuuteen sekä suureen pihkapitoisuuteen. Lehtikuusi on ekologinen ja myrkyttömyytensä vuoksi helposti kierrätettävissä oleva luonnonmateriali. Lehtikuusi harmaantuu auringon UV-valon vaikutuksesta kauniin harmaaksi 1-2 vuoden kuluessa riippuen valon määrästä. Luontaisten ominaisuuksiensa vuoksi Lehtikuusi soveltuu erinomaisesti terasseihin, laitureihin sekä kaikkeen piharakentamiseen eikä tarvitse pintakäsittelyä.

    Lehtikuusiterassilaudan asentaminen

  • Lehtikuusi on varastoitaessa varastokuivaa ja turpoaa asennuksen jälkeen vesisateen sekä ilmankosteuden vaihteluiden mukaan mikä tulee huomioida asennuksessa lautojen väliin jätettävässä raossa. Esimerkiksi 145mm leveällä laudalla suositeltava minimirako on 8mm. Katetuissa rakenteissa riittää pienempi rako. Kapeammissa laudoissa riittää pienempi rako ja leveämmissä jätetään vielä isompi rako. Siperianlehtikuusen tiheästä rakenteesta johtuen 28mm paksun laudan kiinnittämiseen käytetään 75mm pitkää ruostumatonta ruuvia. Luontaisen kiinnittämisestä johtuvan halkeilun estämiseksi poraa esireiät ruuveille.
    Lehtikuusiterassilaudan huolto

  • Lehtikuuselle ominaista on halkeilu sekä tikkuuntuminen ensimmäisen talven jälkeen. Tikkuuntumisen saa pois hiomalla laudan pintaa syynsuuntaisesti eli laudan pituussuunnassa hienolla hiomapaperilla (karkeus 180). Tikkuuntumista ja halkeilua voi ehkäistä käsittelemällä terassilaudan puuöljyllä tai muulla puunsuoja-aineella. Suuren ominaisen tiheyden sekä korkean pihkapitoisuuden vuoksi puunsuoja-aineiden imeytyminen on hidasta.
  • Suositellaan pestävän tarvittaessa miedolla terassipesuaineella.
Paino 1,83 kg (kilogramma)
Mitat 300 × 2,8 × 12 cm (senttimetri)