Lehtikuusi terassilauta 28×120 SHP sileä

7,90 

/

JM (7.9 €/JM)

Luontaisesti kestävä lehtikuusi terassilauta 28x120x4000 harmaantuu kauniin harmaaksi.

JM

Tuotetunnus: 4005 Osastot: , Brand:

Siperianlehtikuusi on luonnon oma kestopuu ilman lisättyjä kemiallisia aineita. Siperianlehtikuusi on luontaisesti lahonkestävä ja se perustuu isoon sydänpuun osuuteen sekä suureen pihkapitoisuuteen. Siperianlehtikuusi on ekologinen ja myrkyttömyytensä vuoksi helposti kierrätettävissä oleva luonnonmateriali. Siperianlehtikuusi harmaantuu auringon UV-valon vaikutuksesta kauniin harmaaksi 1-2 vuoden kuluessa riippuen valon määrästä. Luontaisten ominaisuuksiensa vuoksi Siperianlehtikuusi soveltuu erinomaisesti terasseihin, laitureihin sekä kaikkeen piharakentamiseen eikä tarvitse pintakäsittelyä.

Lehtikuusiterassilaudan asentaminen

Lehtikuusi on varastoitaessa varastokuivaa ja turpoaa asennuksen jälkeen vesisateen sekä ilmankosteuden vaihteluiden mukaan mikä tulee huomioida asennuksessa lautojen väliin jätettävässä raossa. Esimerkiksi 145mm leveällä laudalla suositeltava minimirako on 8mm. Katetuissa rakenteissa riittää pienempi rako. Kapeammissa laudoissa riittää pienempi rako ja leveämmissä jätetään vielä isompi rako. Siperianlehtikuusen tiheästä rakenteesta johtuen 28mm paksun laudan kiinnittämiseen käytetään 75mm pitkää ruostumatonta ruuvia. Luontaisen kiinnittämisestä johtuvan halkeilun estämiseksi poraa esireiät ruuveille.

Näkyvä puoli

Pohjoismaisesta sahatavarasta poiketen, Siperianlehtikuusi sahataan tukista läpisahattuna. Tästä syystä eri kappaleissa voi olla puun sydän joko kokonaan, ei lainkaan tai osittain näkyvissä. Terassilaudat- ja lankut asennetaan parempi puoli näkyviin, toissijaisesti pyritään siihen, että sydänpuoli olisi mahdollisimman kaukana näkyvästä pinnasta halkeilun minimoimiseksi. Kokonaan halkeilua ei voida välttää, kun kappaleessa on sydänpuuta, se on puun luontainen ominaisuus kaikilla puulajeilla. Lehtikuusessa voi esiintyä sydänpuun lähettyvillä tikkuuntumista ja siksi asennus olisi hyvä tehdä sydänpuoli alaspäin näiden kappaleiden osalta ja sydänpuoli ulospäin, kun sydänosaa ei ole kappaleessa.

Lehtikuusiterassilaudan huolto

Lehtikuuselle ominaista on halkeilu sekä tikkuuntuminen ensimmäisen talven jälkeen. Tikkuuntumisen saa pois hiomalla laudan pintaa syynsuuntaisesti eli laudan pituussuunnassa hienolla hiomapaperilla (karkeus 180). Tikkuuntumista ja halkeilua voi ehkäistä käsittelemällä terassilaudan puuöljyllä tai muulla puunsuoja-aineella. Suuren ominaisen tiheyden sekä korkean pihkapitoisuuden vuoksi puunsuoja-aineiden imeytyminen on hidasta.

Suositellaan pestävän tarvittaessa miedolla terassipesuaineella.

Paino 1,88 kg (kilogramma)
Mitat Ei saatavilla/-tietoa
Väri

Puuvalmis

Materiaali

Lehtikuusi

×