Lännen lehtikuusi SHP 27x142x6000 AB

8,50 

/

JM

Luontaisesti sään ja valon vaikutuksesta harmaantuva, lahonkestävä terassilauta.

Tilapäisesti loppu varastosta

Tuotetunnus: 1098640 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Lännen lehtikuusi (Larix occidentalis)

Kasvaa Pohjois-Amerikan länsiosien vuoristoissa 500-2400 metrin korkeudella.
Lännen lehtikuusi on tiheä- ja suorasyinen puu, joka on kova, vahva ja kestävä. Lännen lehtikuusella on luontainen vastustuskyky laholle ja mädälle, jolloin se säilyy vahvana ajan myötä. Lännen lehtikuusta käytetään maailmalla kohteissa joissa vaaditaan kestävää materiaalia raskaiden kuormien vuoksi kuten kaivosten tukipuina, rautateiden poikkipuina ja erilaisissa pylväs ratkaisuissa. Luontaisen lahonkestonsa ansiosta Lännen lehtikuusi sopii myös terassin pintamateriaaliksi ja sen vääntyminen on vähäistä. 

Lännen lehtikuusen sydänpuu on väriltään syvän puna-ruskeaa ja ympärillä oleva pintapuu kellertävän-valkoisesta vaalean ruskeaa. Lännen lehtikuusessa esiintyvät oksat ovat pieniä ja tiiviitä.
Lännen lehtikuusen työstö on helppoa, vaikka kyseessä on kova ja kestävä puu, sen sahaaminen on helppoa ja sen tylsistävä vaikutus sahanterän leikkuureunoihin on pieni. Lisäksi se on erittäin hyvin hiottavissa. 

Lännen lehtikuusi harmaantuu kauniisti keskiharmaaksi sään ja valon vaikutuksesta vuodessa tai kahdessa, riippuen asennettavasta paikasta.
Likaantunut pinta voidaan pestä vedellä kevyesti harjaten.
Jos halutaan hidastaa harmaantumista ja suojata terassin pintaa, se voidaan käsitellä värittömällä terassiöljyllä tai kuultavalla puunsuoja-aineella. Huomio kuitenkin että Lännen lehtikuusi on tiheää puuta, joten terassiöljyn tai puunsuoja-aineen imeytyminen puuhun on hitaampaa kuin esimerkiksi kuivassa kestopuuterassissa. 

Paino 2,25 kg (kilogramma)
Mitat 600 × 2,7 × 14,2 cm (senttimetri)
Materiaali

Kanadan lehtikuusi

×