Säleikkörima 42×42/32×4200 ympärimaalattu valkoinen S-0502-Y

3,15 

/

JM

Valkoiseksi maalattu säleikkörima 42×42/32mm

Myymäläsaatavuus

Vehmaa: 554.4 JM

Uusikaupunki: 340.2 JM

Naantali: 478.8 JM

Verkkokauppa: 1373.4 JM varastossa

JM

Tuotetunnus: 1098215 Osasto: Avainsanat tuotteelle , Brand:

Molemmin puolin karhennettu ja kaikilta neljältä sivulta kertaalleen pohjamaalattu ja kertaalleen pintamaalattu säleikkörima, jonka kaikki ulkokulmat on kevyesti pyöristetty ja syrjät karhennettu maalin maksimaalisen tarttuvuuden ja pysyvyyden takaamiseksi.

Käyttökohteita ovat mm aidat, näkösuojat ja muu piharakentaminen jossa lopputulosta voidaan tarkastella kaikista suunnista.

PK-Puun väki vahvasti suosittelee välimaalatun piharakentamistuotteen käyttöä

Miksi näin, kun rima maksaakin enemmän kuin puuvalmis tai pohjamaalattu samannäköinen lauta? Vastaus kysymykseen ei ole ihan lyhyt, mutta lukemisen arvoinen: Kustannustehokkuus ja vakioidut ihanteelliset maalausolosuhteet ympäri vuoden. Avataan tätä hieman!

Puuvalmis rima pitää maalausohjeiden mukaan käsitellä kolmeen kertaan ja pohjamaalattu lauta vielä kahteen kertaan työmaalla, jotta riittävä kalvonpaksuus saavutetaan ja voidaan puhua 10-20 vuoden huoltovälistä. Työmaalla ulkoverhousrimojen käsittely ei ole aina niin yksiselitteistä ja helppoa kuin saattaisi alkuun ajatella. Suomen neljä eri vuodenaikaa tuovat omat haasteensa tähän, kun ilmankosteus ja lämpötilat vaihtelevat rajusti vuodenajasta riippuen. Maalauslinjallamme neljän sivun välimaalattu rima käsitellään kaikilta neljältä näkyvältä sivultaan vakioiduissa olosuhteissa värikoodin mukaan sävyyn, ja se on seikka minkä käytännön hyödyn huomaat maalausvaiheessa työmaalla. Pohjamaalattu rima imee pintamaalia vielä jonkin verran ja koska pohjavärissä ei ole kiiltoa ja se on hieman läpikuultavaa sävyynkin tehtynä, on maalaustyö tarkkuutta vaativaa ja hidasta kun pienikin heikosti tai ohuesti maalattu alue näkyy heti maalin kuivuttua. Sävyyn välimaalattu ulkoverhouslauta taasen ei enää ime pintamaalia (maalisäästö) vaan kolmas maalauskerta työmaalla on erittäin kevyt ja nopea levittää pintaan eikä haittaa, vaikka haastavat ja ahtaat välit jäisivät hieman ohuemmalle maalille koska pohjaväri on jo halutun sävyinen ja se näyttää valmiilta jo asennusvaiheessa. Jos työmaalla kustannussäästö mielessä pintamaalataan pohjamaalattu lauta kertaalleen ennen asennusta aikaisemmin mainittujen seikkojen saavuttamiseksi on hyvä huomioida, että se työ vie paljon aikaa, maalikalvo ei käsintehtynä ole niin tasainen laudan eri alueilla ja kun laudat joudutaan jättämään pidemmäksi aikaa kuivumaan ennen asennusta, on puulla kuivuessaan vapaasti ilman painoa tapana lähteä kieroutumaan mikä vaikuttaa ikävästi asennustyöhön ja lopputulokseen.

Välimaalatun riman pintakäsittely

Välimaalattu ulkoverhousrima ei tarvitse maalausta samana vuotena kuin se asennetaan, vaan se voidaan tarvittaessa tehdä vasta seuraavan maalauskauden alussa. On kuitenkin hyvä muistaa, että mitä kauemmas viimeistelymaalauksen tekemisen jättää, sitä isommat pohjatyöt odottavat ennen kuin varsinaiseen työhön päästään käsiksi. Jos maalaus jää rakennusvuotta seuraavaan maalauskauteen, tulee suorittaa mahdollisen irtoavan aineksen poisto sekä tarkistaa laudat mahdollisesti läpi tulleesta pihkasta. Kun alusta on tarkistettu irtoavista aineksista, se pestään julkisivuun tehdyllä pesuaineella ja annetaan kuivua. Kun puu on kuivunut, voidaan suorittaa viimeinen maalauskerta. Viimeisellä maalauskerralla voi halutessaan määrittää vielä lopullisen kiiltoasteen värilleen valitsemalla Matta, Puolihimmeä tai Kiiltävä- kiiltoasteisen maalin.

 

 

Tuote myydään metrimyyntinä täysin kappalein.

Paino 0,79 kg (kilogramma)
Mitat 420 × 4,2 × 4,2 cm (senttimetri)
Väri

Valkoinen

Materiaali

Kuusi

×