BioComb Puhdas Katto Extra Strong 4L

49,00 

/

PRK

Myymäläsaatavuus

Vehmaa: 3 PRK

Taivassalo: 7 PRK

Uusikaupunki: 5 PRK

Verkkokauppa: 15 PRK varastossa

PRK

Tuotetunnus: BC130024 Osasto:

BioComb Puhdas julkisivu on mikrobikasvustojen, kuten home, sammal, levä, sieni ja jäkälä, poistoon ja ehkäisyyn tarkoitettu erittäin voimakas puhdistusaine. Se poistaa kasvuston sekä antaa pitkäaikaisen suojan uutta kasvustoa vastaan.

BioComb Puhdas julkisivu levitettään kuivalle pinnalle, myös mikrobikasvuston tulee olla kuiva, jotta aine pääsee imeytymään kasvuston solukkoon tuhoten sen. Aine levitetään puhdistettavalle pinalle ja annetaan vaikuttaa, sade ja tuuli puhdistaa luonnollisesti loput.

  • KÄYTTÖKOHTEET: Kaikki kattopinnat (tiili-, pelti-, mineriitti- ja huopakatot) ulkona. Huomioi huopakatteiden erillinen käsittelyohje. Tuote soveltuu valokatteiden puhdistamiseen, poissulkien polykarbonaatista valmistetut valokatteet. Tuotteella voidaan tarvittaessa puhdistaa myös rakennusten muita osia ulkotiloissa.
  • LAIMENNUS: 1 osa tiivistettä ja 5 osaa vettä. Peltikatoille 1 osa tiivistettä ja 3,5 osaa vettä.
  • RIITTOISUUS: Riittoisuuteen vaikuttaa alustan karkeus, huokoisuus ja kasvuston paksuus/määrä. Valmiiksi laimennetulla liuoksella (1L liuosta) voi käsitellä noin 4-7m². Vaikeissa apauksissa käytä vahvempaa sekoitetta. 4L kanisteri tiivistettä riittää n. 150m² käsittelyyn.
  • VARASTOINTI: Aine ei vanhene, suojaa jäätymiseltä. Varastoi lasten ulottumattomissa sekä lukitussa tilassa.
  • ENNEN KÄSITTELYÄ: Varmista, että käsiteltävä pinta ja kasvusto ovat täysin kuivia. Voit testata kasvuston kuivuuden esim. painamalla kasvustopaakun pohjaa kämmenselkään tai paperinenäliinaa vasten. Jos kasvusto tuntuu kuivalta, käsittely voidaan tehdä. Poista katolta irtoroska (lehdet, havuneulaset) ja helposti irtoava kasvusto harjaamalla tai esim. lehtipuhaltimella.
  • SÄÄTILA: Älä levitä sateella, sen uhatessa lähitunteina tai kuumalla säällä nopean haihtumisen vuoksi. Parhaat käsittelyolosuhteet ovat puolipilviset, sateettomat päivät. Pyri ajoittamaan työ niin, että voit välttää käsittelyn aurinkoisella lappeella, ettei aine kuivu/haihdu liian nopeasti.
  • KÄYTTÖOHJE: Levitä laimennettu liuos pinnoille matalapaineruiskulla alhaalta ylöspäin edeten. Voit käyttää myös sientä tai sivellintä. Käsittele saumakohdat tarkasti. Paksuille kasvusto kerääntymille, laita ainetta runsaammin. Tärkeää on, että koko kasvusto tulee käsiteltyä ja jokainen solu saa ainetta itseensä. Älä käytä työvälineitä, joiden käytöllä et voi varmistaa aineen perusteellista levitystä tai sekoitussuhteen tasaisuutta (esim. painepesuri). Kun biocombaat kattoa, tee työ mahdollisimman tarkasti varmistaen, että kasvusto läpikastuu.
  • HUOPAKATTOJEN KÄSITTELY: Huopakatot ja varsinkin palahuopakatot ovat haasteellisia kohteita hävittää kasvusto. Tämä johtuu siitä, että käytännössä koko katto on yhtä saumaa. Kun kasvustoa on kertynyt katolle paljon, tarkoittaa se sitä, että kasvusto on tunkeutunut saumojen kautta syvälle huopalevyjen väliin. Tällöin osa kasvustoa on tehoaineen ulottumattomissa saumojen sisällä. Ensimmäinen BioComb käsittelykerta hävittää vain päällä olevan kasvuston. Kun se on tuhottu, intoutuu saumojen alla oleva kasvusto kasvamaan entistä enemmän, kun edessä oleva ei enää estä sitä kasvamasta. Tämän vuoksi erityisesti palahuopakatoissa on biocombbaus tehtävä kahdessa osassa. Kun päällä oleva kasvusto on tuhoutunut ja kuiva kasvusto on harjattu kevyesti pois, on saumat käsiteltävä huolellisesti uudestaan. Näin varsinkin silloin, kun kasvustoa on katolla runsaasti. Puhdistuksen jälkeen on syytä tarkistaa saumojen kiinnitys. Kasvusto nostaa saumoja ja se saattaa aiheuttaa katon vuotamisen.
  • VAIKUTUSAIKA JA JÄLKITYÖT: Käsittelyn jälkeen pintojen puhdistuminen jätetään luonnon tehtäväksi (sade, tuuli ja talvella lumi). Puhdistumisvaikutus on pitkä, 2kk-2vuotta. Mitä kauemmin aine saa vaikuttaa pinnoilla, sen helpommin kuollut kasvusto irtoaa. Peltikatoille kuollut kasvusto saattaa jäädä näkyviin harmahtavana nukkana. Sen saa pois harjapesulla. Mikäli haluat huuhtoa pinnat, tee se aikaisintaan seuraavana päivänä. Lempeällä paineella painepesurilla tai vesiletkulla, harjaa apuna käyttäen. Mikäli pinnalle tulee uusi maali tai pinnoitus, voit käyttää painepesuria normaaliin tapaan. Maalauksen tai pinnoituksen voi tehdä, kun katto on puhdas ja kuiva.
  • TYÖVÄLINEIDEN PESU: Pese työvälineet, vaatteet ja iholle joutunut aine saippualla ja vedellä.

Käytöturvallisuustiedote

×