Lehtikuusi 45×145 SHP

10,90 

/

JM

Luontaisesti kestävä lehtikuusilankku 45×145 harmaantuu kauniin harmaaksi.

Tilapäisesti loppu varastosta

Tuotetunnus: 4006B Osastot: , Brand:

Siperianlehtikuusi on luonnon oma kestopuu ilman lisättyjä kemiallisia aineita. Siperianlehtikuusi on luontaisesti lahonkestävä ja se perustuu isoon sydänpuun osuuteen sekä suureen pihkapitoisuuteen. Siperianlehtikuusi on ekologinen ja myrkyttömyytensä vuoksi helposti kierrätettävissä oleva luonnonmateriali. Siperianlehtikuusi harmaantuu auringon UV-valon vaikutuksesta kauniin harmaaksi 1-2 vuoden kuluessa riippuen valon määrästä. Luontaisten ominaisuuksiensa vuoksi Siperianlehtikuusi soveltuu erinomaisesti terasseihin, laitureihin sekä kaikkeen piharakentamiseen eikä tarvitse pintakäsittelyä.

Lehtikuusilankun asentaminen terassin tai laiturin kanneksi

Lehtikuusi on varastoitaessa varastokuivaa ja turpoaa asennuksen jälkeen vesisateen sekä ilmankosteuden vaihteluiden mukaan mikä tulee huomioida asennuksessa lautojen väliin jätettävässä raossa. Esimerkiksi 195mm leveällä lankulla suositeltava minimirako on 12mm. Katetuissa rakenteissa riittää pienempi rako. Kapeammissa lankuissa riittää pienempi rako ja leveämmissä jätetään vielä isompi rako. Siperianlehtikuusen tiheästä rakenteesta johtuen 45mm paksun lankun kiinnittämiseen käytetään 120mm pitkää ruostumatonta ruuvia. Luontaisen kiinnittämisestä johtuvan halkeilun estämiseksi poraa esireiät ruuveille.

Näkyvä puoli

Pohjoismaisesta sahatavarasta poiketen, Siperianlehtikuusi sahataan tukista läpisahattuna. Tästä syystä eri kappaleissa voi olla puun sydän joko kokonaan, ei lainkaan tai osittain näkyvissä. Terassilaudat- ja lankut asennetaan parempi puoli näkyviin, toissijaisesti pyritään siihen, että sydänpuoli olisi mahdollisimman kaukana näkyvästä pinnasta halkeilun minimoimiseksi. Kokonaan halkeilua ei voida välttää, kun kappaleessa on sydänpuuta, se on puun luontainen ominaisuus kaikilla puulajeilla. Lehtikuusessa voi esiintyä sydänpuun lähettyvillä tikkuuntumista ja siksi asennus olisi hyvä tehdä sydänpuoli alaspäin näiden kappaleiden osalta ja sydänpuoli ulospäin, kun sydänosaa ei ole kappaleessa.

Lehtikuusilankun huolto

Lehtikuuselle ominaista on halkeilu sekä tikkuuntuminen ensimmäisen talven jälkeen. Tikkuuntumisen saa pois hiomalla laudan pintaa syynsuuntaisesti eli laudan pituussuunnassa hienolla hiomapaperilla (karkeus 180). Tikkuuntumista ja halkeilua voi ehkäistä käsittelemällä terassilaudan puuöljyllä tai muulla puunsuoja-aineella. Suuren ominaisen tiheyden sekä korkean pihkapitoisuuden vuoksi puunsuoja-aineiden imeytyminen on hidasta.

Suositellaan pestävän tarvittaessa miedolla terassipesuaineella.

Paino 3,65 kg (kilogramma)
Mitat 4,5 × 14,5 cm (senttimetri)
Väri

Puuvalmis

Materiaali

Lehtikuusi

×